L'ajuntament de Bolvir ha rebut en herència aquesta finca històrica construïda, inicialment, al segle XVI. Es tracta del Mas Sallens, propietat de la família Albó-Manaut, originària del municipi i que va fer fortuna amb una empresa tèxtil a Sabadell. Els familiars sempre van mantenir la vinculació amb Bolvir. De fet, a banda d'aquesta, tenien altres propietats a la comarca, com la Torre del Remei.

Fa un any va morir l'antiga propietària de la finca, la Sol Borràs, i va decidir donar el mas al consistori.

L'antiga propietària va deixar a la seva filla un 20% de la finca i l'usdefruit de la mateixa. La resta, la va deixar a l'ajuntament de Bolvir. L'equip de govern ha comprat, doncs, aquesta part a la filla per un import d'uns 450.000 euros. A partir d'ara, començarà a pensar quin ús li donarà a l'edifici.

L'edifici original data del 1585. Al segle XIX s'hi van fer altres actuacions, tal com s'indica en una balconera o en una finestra. La finca compta amb una planta baixa, dues plantes i les golfes. El forjat i la coberta estan construïts amb bigues de fusta i la façana i els murs de tancament són de pedra natural rejuntades amb morter de calç. A l'era hi ha, a més, amb una masoveria en forma de L. Tot plegat, suma uns 1400 metres quadrats construïts.

Des de l'ajuntament han explicat que el mas es troba en força bon estat tot i que caldrà portar-hi a terme una actuació de millora. Sempre, però, mantenint l'escultura original, ja que es tracta d'un edifici catalogat.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR