Amb l'objectiu de definir quin model turístic ha de tenir Cerdanya en els propers anys, el Consell Comarcal i el Patronat de Turisme han engegat un procés participatiu obert a tots els agents del territori. Es tracta de que hotelers, restauradors, empreses d'oci, estacions d'esquí i totes aquelles persones que ho desitgin puguin fer les seves aportacions per tal de definir el Pla d'Acció Sectorial de Turisme a Cerdanya 2019-2024. Amb la pregunta 'quin trinxat vols?' es fa una crida a la participació per poder elaborar aquest nou pla.

El pla d'acció determinarà, doncs, el marc d'actuació que, consensuat amb els agents socioeconòmics locals, busca reorientar el turisme cap a la desestacionalització i la diversificació tot conservant la comarca com una destinació turística de qualitat. Al mateix temps, es vol crear noves oportunitats d'ocupació en aquest sector que acabin generat un impacte econòmic positiu.

En una primera diagnosi feta a partir de l'opinió de 25 persones vinculades al sector turístic, s'ha pogut detectar un fort sentiment de pertinença al territori.

Per tal de vetllar pel bon funcionament del procés participatiu, s'ha creat una Comissió de Seguiment i Avaluació formada per 12 persones.

Així doncs, el Patronat de Turisme ha programat tres jornades obertes per recollir l’opinió i propostes de la població. Tindran lloc el 4 d’abril de 10 a 13h al poliesportiu de Puigcerdà, el 15 de maig de 17 a 20h al centre cívic Escoles Velles de Bellver de Cerdanya i el 12 de juny de 19 a 22h al Palau de Congressos d’Alp. S'han fixat diferents franges horàries per tal que tothom que ho vulgui hi pugui participar. També es podrà fer en línia.

Es preveu que el nou pla amb totes les conclusions es presentin a la tardor.

Recordem que l'ens comarcal ja va portar a terme una acció semblant per elaborar el pla d'acció sectorial de Medi Ambient i del sector agroalimentari

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA - ERIKA ZARATE, EMPRESA RESILENCE.EARTH