Aquest diumenge ha tingut lloc l’acte d’entrega del premi i presentació del llibre recull de l’edició d’enguany de narrativa curta en català Vent de Port. Un acte que ha comptat amb doble celebració, l’entrega del guardó però també els seu vint-i-cinquè aniversari. Es tracta d’un certamen que s’organitza des de l’entitat La Casa de Sol Naixent, una entitat de lleure formada per joves.

El premi són 2100 euros, que aporta l’Ajuntament de Tremp, i el guanyador de l’edició 2018 ha estat Joan Graell, amb el relat “Croquis d’un nu pintoresc”. A més, aquesta edició, en motiu de l’aniversari del premi ha comptat amb una representació teatral, actuacions musicals, una il·lustració en directe durant l’acte i un aperitiu organitzat pel Comerç Associat de Tremp.
Durant aquests 25 anys del Premi Vent de Port, el certamen ha aconseguit molt renom dins del sector i ha ajudat a la difusió de molts escriptors en llengua catalana, ja que a banda de la participació, el certamen ofereix la publicació del guanyador i finalistes en una antologia. Al llarg d’aquests anys hi ha passat 24 escriptors i s’han publicat 415 contes en reculls on han participat també 64 il·lustradors diferents.

Parlen al vídeo: GORETTI VINTRÓ, PRESIDENTA LA CASA DEL SOL NAIXENT