Després de finalitzar la quarta etapa a La Molina, aquest divendres Puigcerdà ha estat el punt de sortida de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Una etapa de 188 km amb arribada a Sant Cugat del Vallès.

Una hora abans de la sortida, els participants s'han anat concentrant al passeig de la Sèquia per fer el control de signatures i a dos quarts d'una del migdia s'ha donat el tret de sortida. El recorregut ha començat, doncs, al passeig de la Sèquia i ha continuat fins a la plaça Barcelona. Després, els prop de 150 ciclistes han passat pel Carrer Higini de Ribera, l'avinguda Catalunya i N260 direcció la collada de Toses.

Feia 34 anys que la capital ceretana no acollia una sortida de la Volta, tot i que la vila sempre ha estat vinculada a aquesta prova.

Molts veïns de totes les edats i aficionats s'han apropat a la sortida per veure i fotografiar els participants. Els més aclamats, Alejandro Valverde, Marc Soler, Adam Yates o Miguel Angel López, nou lider de la volta després d'imposar-se dijous a la quarta etapa.

Just abans del tret de sortida s'han dedicat unes paraules al ciclista de Puigcerdà Ricardo Pizaco que va morir diumenge passat atropellat per un vehicle a la N260.

Durant tot el matí, els accessos a Puigcerdà han estat controlats pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local. El pas de la volta ha comportat afectacions en la mobilitat en els trams on han passat els ciclistes i el trànsit s'ha restablert poc després de dos quarts de dotze del migdia.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA D'ESPORTS PUIGCERDÀ