Aquest dijous ha tingut lloc la segona jornada organitzada pel Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital Comarcal del Pallars. En aquesta ocasió enfocada a l’Autonomia personal. La idea és escoltar i donar veu als usuaris dels serveis de salut, però també incentivar als professionals de cara a un canvi de model per tal de tenir més en compte encara la qualitat de vida, el bon tracte i la dignitat de la persona usuària.

Precisament la situació demogràfica de l’àmbit pirinenc fa que el tracte dels serveis assistencials amb els pacients sigui molt més proper, de manera que és important aprofitar aquest avantatge.

L’autonomia és la capacitat d’elecció lliure de la persona, de manera que és un concepte molt transversal i com a tal engloba molts sectors professionals. La jornada ha comptat amb diferents ponències de professionals destacats en la matèria però també d’un ampli espai de debat i interacció amb el públic assistent.

Parlen al vídeo: ROSA MARIA PÉREZ, PRESIDENTA DEL COMITÈ D’ÈTICA ASSISTENCIAL