Agents de la Guàrdia Civil han escorcollat aquest dijous l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. En el primer cas, l’actuació ha durat unes nou hores i mitja, entre les 8 del matí i dos quarts de sis de la tarda, mentre que al Cosnell ha acabat una mica abans. Segons la Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la investigació està relacionada amb una querella de la Fiscalia presentada la setmana passada contra 4 persones. Aquestes són l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el tinent d’alcalde i president del Consell Comarcal Jesús Fierro, la tinent d’alcalde Mireia Font i la gerent del Consell Sara Camps. El motiu seria un presumpte delicte contra l’administració pública, prevaricació, malversació, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. Segons les mateixes informacions, les diligències estarien relacionades amb la gestió d’unes subvencions de la Unió Europea.

En acabar el registre, els agents s’han endut unes 10 caixes del Consell i una desena més de l’Ajuntament. Previsiblement, tots quatre investigats hauran d’anar a declarar properament davant del jutge.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL