Per dinovè any consecutiu, la Diputació de Girona subvencionarà entitats i equipaments d’educació ambiental de les comarques gironines, en el marc de la campanya “Del mar als cims”. Ho farà destinant 175.000 euros al finançament d’activitats adreçades als escolars que donin a conèixer els principals espais naturals i biogeogràfics del territori i, alhora, que els sensibilitzin sobre els valors naturals d’aquests indrets i la necessitat de conservar-los.
Amb aquests ajuts, els alumnes dels centres educatius de la demarcació de Girona gaudiran d’un descompte de fins al 75 % en el preu d’aquestes activitats durant els cursos 2019/2020 i 2020/2021. Les sol·licituds per optar a aquests ajuts es poden presentar fins al 12 d’abril vinent a través de la web de l'ens provincial.

L’objectiu principal de la campanya “Del mar als cims“ és divulgar els valors dels espais naturals de les comarques gironines entre els escolars i generar-los un sentiment de pertinença que els desperti l’interès, la motivació i les capacitats per conservar i millorar l’entorn. D’aquesta manera, s’incentiva l’aprenentatge dels infants i adolescents des d’una òptica activa, crítica i responsable. La campanya també es proposa apropar el medi natural a les famílies i els equips educatius. A banda, com que a les activitats s’implica directament el territori, també s’impulsa el treball en xarxa entre els centres educatius. 

En concret, les subvencions finançaran les activitats educatives i de formació que s’ofereixin a grups escolars d’ensenyament infantil, ensenyament primari, ensenyament secundari obligatori, batxillerat i cicles formatius. Se’n distingeixen dues línies: la primera fa referència a activitats de coneixement dels espais naturals i/o agrícoles i la segona, a propostes educatives que vinculin les escoles amb espais naturals protegits del seu entorn.

Les activitats subvencionades inclouen excursions al medi natural, visites a museus i equipaments d’educació ambiental, tallers a l’aire lliure i projectes de voluntariat. En el cas de Cerdanya, les activitats han de ser en l'àmbit de les seves muntanyes.