La productora que organitza el Festival Doctor Music d’Escalarre ha sortit al pas de les informacions sortides aquest dimarts i ha deixat clar que encara no hi ha res decidit però sí que veu molt difícil la celebració del festival al Pallars Sobirà per la normativa que se li demana complir.
Per la seva banda, aquest dimecres, el Director General de polítiques de muntanya i del Litoral, Albert Alins, ha assegurat que no tenen constància de què el Festival Doctor Music hagi decidit ja no celebrar-se al Pallars Sobirà i traslladar-se a Montmeló.

En aquest sentit Alins ha assegurat que continuen mantenint contactes amb l’empresa amb l’escenari pallarès com a lloc del festival.
També ha remarcat però que l’Agència Catalana de l’Aigua ha emès una segona proposta desfavorable pel que fa a l’ubicació dels llocs d’acampada i aparcament que preveu el festival i que aquesta proposta ara s’eleva a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que és qui té el poder de decisió en última instància i que depenent de l’informe que faci, la productora pot presentar al·legacions o modificacions.

Alins ha posat èmfasi en què des del govern la prioritat és la seguretat de les persones i que això ho marquen informes tècnics. S’ha destacat que el principal canvi de fa vint anys a ara és el reglament d’àmbit estatal que va entrar en vigor al 2016 que regula els usos compatibles en funció del grau d’inundabilitat.

Parlen al vídeo: ALBERT ALINS, DIRECTOR GENERAL DE POLÍTIQUES DE MUNTANYA I DEL LITORAL