L'Institut d'Estudis Ceretans ja ha donat a conèixer els tres finalistes que opten al guardó de Cerdà de l'Any 2018. Els escollits són el Grup de Recerca de Cerdanya, la fundació Àliga d'ajut a les persones amb càncer i Èric el català. Després de rebre les propostes dels ajuntaments i dels veïns de l’Alta i la Baixa Cerdanya, un jurat qualificat ha designat aquests tres finalistes per la tasca que desenvolupen a nivell comarcal.

Així doncs, ja s’ha obert el termini per votar qui s’emportarà aquest reconeixement. Els interessats podran votar als ajuntaments o a través de la web ieceretans.org. En aquest espai també podran accedir al currículum dels finalistes.
El GRC és una entitat cultural i científica sense ànim de lucre nascuda l’any 2008. El seu objectiu és promocionar la cultura i la recerca científica. Publica semestralment les revistes KER i Querol, realitzen exposicions temporals, sortides, conferències i impulsen el Festival de Cinema de Cerdanya, entre altres.
Un altre finalista és la fundació Àliga, fundada l’octubre del 2008. L'associació dona suport i acompanya als pacients de càncer, a més d'oferir-los ajuts econòmics. Organitza diverses activitats per recaptar fons, com ara la Nit dels Cerdans o la venda de roses i llibres per Sant Jordi
Per la seva banda, el darrer finalista és Eric el Català , Eric Marty. Nascut a la Guingueta d'IX, des de 1983 fa promoció de la llengua i la cultura catalana a través de les seves cançons i acompanyat de la seva guitarra. Algunes de les seves composicions tenen un compromís polític.
El guanyador es coneixerà durant l'acte del Cerdà de l'Any, previst pel 28 d'abril a Estavar.