El Consell Comarcal de Cerdanya ha subhastat aquest dimarts els permisos de caça per aquest 2019 de les reserves nacionals del Cadí i de la Cerdanya-Alt Urgell. Enguany l'ens comarcal ha rebut un total de 191 ofertes per a 100 permisos, que finalment s'han adjudicat pràcticament tots. I és que, si bé a nivell general l'interès per la caça s'ha mantingut estable en els darrers anys, des del Consell Comarcal han detectat un increment dels caçadors que demanen permisos a les comarques de Cerdanya, Alt Urgell, Berguedà i Solsonès.

L’adjudicació de les llicències de caça suposa uns ingressos conjunts d’uns 104.000 euros, uns diners que rebran els propietaris dels terrenys, la majoria ajuntaments, al mateix temps que es fa un aprofitament racional d’un recurs natural.

En la subhasta d’enguany, els preu d’un isard s’ha situat entre els 820 i els 2800, el del cabirol ha estat d'entre els 713 i els 915 euros i el preu d'un cérvol s'ha situat entre els 623 euros i els 1212 euros. Com sempre, alguns dels animals amb un valor més alt són els que es consideren 'trofeu' i la resta formen part de la categoria 'selectiu'.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA