Cerdanya es prepara per acollir la Volta Ciclista a Catalunya, que ha arrencat aquest dilluns i finalitzarà diumenge. La quarta etapa, prevista per aquest dijous, serà de 150 km, sortirà de Llanars i finalitzarà a La Molina, on es començaran a definir quins ciclistes podran guanyar la “Volta” 2019. L’endemà, els participants completaran la cinquena etapa, amb sortida a Puigcerdà i arribada a Sant Cugat del Vallès, en un recorregut de 188 km. Aquest tram tornarà a ser una bona oportunitat per a esprinters o per les escapades.

Així doncs, després de 34 anys, Puigcerdà tornarà ser sortida d’una etapa de la Volta. A les 11 començarà el control de signatures al passeig de la Sèquia i a dos quarts d'una es donarà el tret de sortida. Des d'aquest punt iniciaran el recorregut cap al carrer Dr. Piguillem, plaça Barcelona, carrer Higini Ribera, avinguda Catalunya i N-260 direcció Barcelona.

La Volta comportarà afectacions en la mobilitat. Això vol dir que no es podrà circular per aquells vials on passaran els ciclistes des de dos quarts de dotze fins la 1 del migdia i a partir de les 8 del matí al passeig de la Sèquia i a la ronda del Torreó i carrer Doctor Andreu. Tampoc es podrà estacionar en el recorregut establert des de les 10 de la nit de dijous i fins la 1 del migdia de divendres.

Pel que fa al transport escolar, també es veurà afectat. Els alumnes d'Alp, La Molina i Masella que estudien a l'INS Pere Borrell de Puigcerdà es recolliran a les 14h, mentre que els de l'escola Bac de Cerdanya sortiran a un quart de tres de la tarda. Divendres 29 de març el transport funcionarà amb normalitat.