Fa gairebé un any, l'ajuntament de Bellver va instal·lar 21 càmeres de videovigilància per evitar les bretolades que sovint patien els equipaments i espais públics del nucli urbà. Doncs bé, l'equip de govern en fa un bon balanç i assegura que els actes vandàlics s'han reduït a pràcticament zero perquè aquests aparells són un bon element dissuasiu. A més, en els pocs casos en que s'ha produït alguna bretolada s'ha pogut identificar els autors.

El consistori va optar per aquesta mesura cansat de trobar-se amb mobiliari urbà malmès, pintades i altres bretolades que suposaven un cost addicional per a les arques municipals i davant la impossibilitat de tenir policia local.

Una de les proves del bon resultat de les càmeres va ser la revetlla de Cap d'Any que es va celebrar al poliesportiu municipal i que va tenir un gran nombre d'assistents de tota la comarca. En anys anteriors, l'ajuntament es trobava l'endemà amb mobiliari malmès. Enguany, gràcies a la videovigilància no es va registrar cap incident al carrer.

Des del consistori no es plantegen ampliar la xarxa de càmeres, ja que, segons creuen, les que hi ha actualment ja cobreixen gran part del nucli urbà.

Recordem que els Mossos d'Esquadra són els que directament controlen les 21 càmeres instal·lades i els encarregats d'identificar els possibles autors.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA