La duana de la Farga de Moles ha incorporat un desfibril·lador, que custodiaran i utilitzaran els agents de la Guàrdia Civil. L’ha cedit la Fundación España Salud, tal com s’ha donat a conèixer en l’acte d’entrega celebrat aquest dilluns al migdia. El passat mes de gener, l’entitat ja va entregar dos aparells perquè s’instal·lessin a la frontera de la Jonquera, i ara s’ha afegit aquest a la Farga de Moles.

Des de la Guàrdia Civil destacada a la Farga de Moles s’ha volgut agrair la cessió, i s’ha destacat que és el vuitè desfibril·lador que s’instal·la a Catalunya sota custòdia del cos policial. També s’ha remarcat la importànica de poder actuar en els primers deu minuts després que es produeixi una aturada cardíaca.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de les Valls de Valira, Ricard Mateu, i per l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros. S’ha clos amb una exhibició de com funciona el desfibirl·lador.

Parlen al vídeo: JAIME DEL BARRIO, REPRESENTANT D’ESPAÑA SALUD - PEDRO GARRIDO, GENERAL BRIGADA GUÀRDIA CIVIL