Aquest dilluns Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya licita el nou telecadira que ha de substituir el de la Roca a l’estació d’esquí pallaresa d’Espot que porta des de principis del mes de febrer aturat perquè es va despendre una cadira durant uns treballs de manteniment. Al no trobar la causa d’aquesta incidència, els informes recomanen no tornar a obrir desembragable. I tal com va anunciar fa unes setmanes el mateix conseller de Territori, Damià Calvet si no se solucionava el problema, s’ha autoritzat a Ferrocarrils a canviar el telecadira. També en aquell moment ja es va parlar del pressupost, que ronda els 7 milions i mig d’euros.
El telecadira de la Roca dona accés a l’estació d’esquí d’Espot i des de la seva aturada s’ha fet el servei amb màquines trepitjaneus que transporten els esquiadors fins a la cota 2000. Aquest servei ha estat força ben rebut pels clients que ho han vist com un atractiu turístic i l’estació d’esquí ha augmentat esquiadors respecte l’anterior temporada.
Tot i que el nou telecadira es preveu que estigui llest per la temporada que ve, al novembre, es preveu mantenir l’oferta de trepitjaneus com a activitat lúdica com ja es fa a la Molina i a La Vall de Núria.