El Grup de Recerca de Cerdanya ha organitzat aquest dijous al vespre a Puigcerdà un acte per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març coincidint amb l'inici de la primavera. Un grup de voluntaris han llegit en diverses llengües el poema de l'escriptora de Cervera Rosa Fabregat, titulat 'Poesia, música de l'ànima teixida en paraules'

Com cada any, és el departament de Cultura qui escull la poesia per commemorar aquest dia i penja a la seva web les diferents traduccions. El Grup de Recerca, juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística, han pogut reunir un grup de veïns que han llegit el poema de Fabregat en 11 llengües diferents: català, castellà, occità, francès, anglès, gallec, eusquera, italià, alemany, grec modern i rus.

A l'Alt Urgell també s'ha commemorat el Dia Mundial de la Poesia. S'ha fet amb un acte conjunt a la Sala de la Immaculada, on diverses institucions, entitats i ciutadans anònims de la comarca han protagonitzat la lectura en diversos idiomes del poema de Rosa Fabregat. Tot seguit, alumnes de diversos centres de la Seu han llegit diversos poemes creats per ells mateixos. Posteriorment, Eva Sauret ha ofert una xerrada titulada "Federico Garcia Lorca. Vida i Obra", i l'acte ha acabat amb el lliurament dels premis del quart Concurs de Dictat Plurilingüe.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA