Des de l’Associació Pirineus.Watt, durant el seminari Paisatge i Kilowatt que s’està duent a terme aquests dies al Pallars Jussà, s’ha posat de manifest la necessitat de crear xarxa entre els territoris que gaudeixen d’aquests equipaments patrimonials i paisatgístics relacionats amb l’energia hidroelèctrica per tal d’impulsar aquesta riquesa tan singular.

Precisament aquest divendres, s’han fet diverses ponències on s’exemplifica projectes de valorització del patrimoni hidroelèctric. I la Vall Fosca n’és un exemple clar. Un projecte que comença l’any 1998 com a preservació de patrimoni però que poc a poc es veu la necessitat de divulgar aquesta història recent de la zona que va canviar tots els aspectes de la societat de l’època. A més ho fa a través d’un relat humà.

També al Pallars Sobirà s’està desenvolupant un projecte de valorització de 15 punts relacionats amb l’energia hidroelèctrica que té el seu punt d’inici a la ja visitable central de Tavascan.

La idea és que a finals de setembre d’aquest any la primera part del projecte estigui ja en marxa.
També l’Alta Ribagorça està dissenyant un projecte de valorització del patrimoni hidroelèctric amb seu central al Centre de Fauna del Pont de Suert.

Parlen al vídeo: XAVIER TARRAUBELLA, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ PIRINEUS.WATT - EVA PERISÉ, DIRECTORA MUSEU HIDROELÈCTRIC DE CAPDELLA - MARC GUILLÉN, TÈCNIC C.C. PALLARS SOBIRÀ