Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, la biblioteca pública Maria Barbal de Tremp ha acollit aquest dijous al vespre una lectura de poemes centrats en oficis i botigues a càrrec de diferents voluntaris.

A més l’acte s’ha organitzat de manera que els voluntaris anaven agafant els poemes penjats en un fil, simulant la literatura de Canya i cordill, que es va popularitzar amb el naixement la impremta, i que eren fulls solts o petits llibrets que s’exhibien per vendre a preus assequibles penjats en una corda subjectada a dos canyes.
Des del departament de cultura de l’Ajuntament de Tremp, a banda de participar activament des de l’any 2010 en el Dia Mundial de la Poesia, s’està introduint aquest gènere a moltes altres activitats per tal de divulgar-lo.

A Sort el recital poètic per commemorar el dia de la poesia va anar a càrrec dels alumnes de l’Institut Hug Roger III i al Pont de Suert, la Confraria de Sant Sebastià va acollir la lectura en diferents llengües de “Poesia. Música de l’ànima, teixida amb paraules”, de Rosa Fabregat.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, REGIDORA CULTURA TREMP