El Departament de Salut ha lliurat aquest dimarts a Barcelona els certificats d’acreditació a un total de 130 equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial. L’objectiu principal de l’acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l’atenció primària a través d'una avaluació de més de 300 aspectes, com ara el lideratge, la gestió dels recursos, la planificació o la satisfacció dels pacients.

Entre aquests 130 equips d'atenció primària acreditats recentment, hi ha el de Cerdanya, el qual ha obtingut una nota final de 97,1%, per sobre de la mitjana catalana, que és del 94%.

Concretament, l'avaluació, que s'inspira en estàndards europeus, té en compte 347 aspectes. Durant uns dies, un tècnic del departament es desplaça als centres d'atenció primària per comprovar que es compleixen.

Un cop assolida l’acreditació, -condició imprescindible per formar part de la xarxa pública d’atenció primària i que s’ha de renovar cada quatre anys-, els equips d’atenció primària han d’implantar plans de millora en aquelles categories que han obtingut un resultat més feble, i posteriorment es fa un seguiment de la seva evolució.

En total, ja són 369 els EAP catalans acreditats, que suposen la pràctica totalitat ja que els equips nous s’acreditaran de manera progressiva.

El CAP de Puigcerdà compta amb un equip de 37 professionals, amb 11 metges i 11 infermeres. Forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya, juntament amb el CAP de Bellver. Els dos centres gestionen, a més, la resta de consultoris de la comarca, que són els d'Alp, Ger, Llívia, Bolvir, Fontanals, Guils, All, Martinet, Prullans, Meranges, Lles i Prats i Sansor.

Parlen al vídeo: BÀRBARA FONTECHA, DIRECTORA ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA - CRISTINA VILALTA, ADJUNTA DIRECCIÓ ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA