El president del Fòrum Cívic i Social per al Procés Constituent, Lluís Llach, ha tancat aquest dijous al vespre a la Seu d’Urgell tres dies de visita a l’Alt Pirineu i Aran. S’ha reunit amb responsables polítics i socials de les sis comarques per tal d’exposar-los el fòrum i animar-los a contribuir a aquest procés constituent d’una República Catalana. Al matí, Llach ha participat al Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, a la tarda ha fet el mateix amb el de Cerdanya, i al vespre s’ha reunit a la Seu amb entitats socials de les dues comarques.

Dimarts i dimecres, mentrestant, Llach ha fet el mateix a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i els dos Pallars, i ha assegurat que en tots els casos la resposta ha estat molt positiva. D’altra banda, el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha aprofitat la reunió extraordinària d’aquest dijous per abordar una altra qüestió: el Programa de prevenció de drogues com a alternativa a la sanció administrativa

L’objectiu és que tots els ajuntaments i consells comarcals del país signin el conveni amb Interior i Afes Socials per tal que aquest programa es pugui impulsar des dels serveis socials dels ens locals.

Parlen al vídeo: LLUÍS LLACH, PRES. FÒRUM CÍVIC I SOCIAL DEBAT CONSTITUENT - SALVADOR PLENS, CAP ÀREA BÀSICA POLICIAL