L'Arxiu Comarcal de Cerdanya ha rebut aquest dijous el fons documental d'Enric Gòrriz, veí de Prullans i aficionat al món de la fotografia i de l'audiovisual. Es tracta d'un total de 1827 fotografies en paper, uns 6.800 negatius fotogràfics, prop de 800 diapositives i 34 pel·lícules rodades en super 8 i 8mm, a més de postals, llibres o partitures originals. Tot plegat mostra com era la vida social de Prullans, i també d'altres pobles cerdans, entre els anys quaranta i fins darrerament.

Fotografies, diapositives i enregistraments on es poden veure les festes populars com la de Carnestoltes o Sant Antoni, el pessebre vivent, partits de futbol o l'escola de la localitat, amb força més alumnes que ara.

Des de l'arxiu s'han mostrat satisfets de poder rebre aquest fons particular, sobretot de les pel·lícules de vídeo, ja que no n'hi ha gaires. A partir d'ara, la seva feina serà classificar tot aquest material i fer-ne una descripció detallada.

El fons inclou també documents relacionats amb Cornellà del Llobregat, població de residència actual de Górriz, i del món sardanista amb el qual ha estat sempre molt vinculat.

Parlen al vídeo: ENRIC GÒRRIZ, VEÍ DE PRULLANS I AFICIONAT A LA FOTOGRAFIA - EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA