L’Alta Ribagorça sol·licita al departament d’Agricultura, ramaderia, pesca i alimentació de la Generalitat de Catalunya augmentar el nombre de cremes controlades. Concretament, els ramaders demanen que es doni més flexibilitat a l’hora de fer-les i que s’autoritzi més dies o s’ampliï els afectius, ja que l’avançament del bosc limita cada cop més les zones de pastura del bestiar.

També es fa molta incidència amb la problemàtica de la fauna salvatge i se segueix insistint a la conselleria a prendre mesures de control per evitar danys als ramats, així com la presència d’ós al territori. El consell comarcal de l’Alta Ribagorça remarca que la ramaderia i l’agricultura són sectors claus per al desenvolupament de la comarca. N’és un exemple el projecte de desenvolupament local Carns de la Ribagorça que inclou precisament aquest sector primari entre els seus puntals d’èxit.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA