L’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la Segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia” s’ha traslladat a Esterri d’Àneu, on es pot visitar fins al 29 de març al vestíbul de l’Ajuntament.
Es tracta d’una exposició itinerant organitzada per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic que dona a conèixer la vida de les dones des de l’any 1931 i fins al 1978 a través de la seva perspectiva i es visualitza les seves experiències i aportacions a la història.
La mostra va estar acompanyada dilluns al vespre per una conferència sobre les Dones a la Segona República a càrrec de Cristina Simó.
L’exposició compta amb diversos plafons amb fotografies, seleccions de premsa i escrits que contextualitzen l’època i els esdeveniments narrats i és visitable de dilluns a divendres.