El nucli de Taús, al municipi alturgellenc de les Valls d’Aguilar, disposarà de carretera asfaltada, després de molt de temps de reivindicacions. La Diputació de Lleida ha aprovat la pavimentació del tram de 3 quilòmetres de la carretera que ve de Noves de Segre i la Guàrdia d’Ares que encara és de terra. L’obra tindrà un cost d’un milió d’euros i es realitzarà al llarg d’aquest any.

Un cop pavimentat aquest tram, encara faltaran per asfaltar els 3 quilòmetres fins als Castells, el darrer nucli del municipi en aquesta vall. Des de l’Ajuntament, però, voldrien que la millora s’ampliés fins al Pallars Sobirà.

Actualment a Taús hi viuen una dotzena de persones, entres elles una família amb nens. També hi ha una casa de turisme rural.

Parlen al vídeo: ROSA FÀBREGA, ALCALDESSA DE LES VALLS D’AGUILAR