La sala la Cuina de la Seu d’Urgell acull aquests dies la mostra itinerant “Se’n parlave i n’hi havie. Bruixeria a les terres de Ponent i el Pirineu”. La mostra és propietat de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l’Aran i tracta sobre el fenomen de la bruixeria en aquests territoris, il·lustrant-ho amb els resultats de les recerques que es van realitzar entre els anys 2015 i 2017. Justament, aquest divendres s’ha fet la inauguració, que s’ha complementat amb una conferència del seu comissari.

El Pirineu, justament, va ser un dels epicentres del fenomen de la caçera de bruixes.

La mostra es podrà visitar fins el 25 d’abril, i s’acompanya d’un seguit d’activitats relacionades amb el món de les bruixes, adreçades a totes les franges d’edat. Fins ara ja s’ha exposat en diversos municipis del Pirineu i Ponent i ha tingut molta acceptació entre el públic.

Parlen al vídeo: PAU CASTELLS, COMISSARI DE L’EXPOSICIÓ