El diputat per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Francesc Viaplana, ha entrat una proposta de resolució en contra de la construcció de la subestació de Figuerola d’Orcau que Red Eléctrica té previst començar a construir en breu i la qual des del grup parlamentari, igual que els municipis del Pallars Jussà afectats i la Plataforma Unitària contra l’Autopista Elèctrica, es considera que no és necessària per territori i que no aportarà cap benefici, totalment el contrari.

Tot i que la Generalitat actualment no té competències en aquestes infraestructures, sí que es demana que es faci pressió a l’estat per tal que aquesta construcció no tiri endavant.

Esquerra demana que se suspengui la resolució de 15 de gener de 2019 fins que el promotor incorpori un estudi d’impacte ambiental amb l’afectació i molèsties que el projecte provocaria a la fauna de la zona, ampliï les respostes a les al·legacions rebudes de caràcter ambiental, i justifiqui adequadament la necessitat de la infraestructura. A més es reclama un model energètic que promogui l’ús de l’energia renovable.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, DIPUTAT PER ERC AL PARLAMENT DE CATALUNYA