Finalment no ha pogut ser. El CG Puigcerdà ha perdut per la mínima el darrer partit de la final de la lliga estatal contra el Txuri Urdin. Els ceretans han mostrat la seva millor cara i han lluitat fins el darrer instant però no ha estat suficient per vèncer el favorit, que ja suma tres títols de lliga consecutius. Marcador 3-2, amb gol definitiu dels bascos a dos minuts d'acabar l'enfrontament.

El partit ha començat amb els dos equips temptejant el terreny i sense arriscar massa. El primer període ha acabat amb 0 a 0 i poques ocasions en les dues porteries.

El segon temps ha començat com el primer però poc a poc els equips s’anaven acostant més a la zona de perill. Després d’algunes alternatives en el joc i quan més pressionava el CG Puigcerdà, el CHH Txuri Urdin ha aconseguit marcar dos gols.

Lluny de desanimar-se, el Puigcerdà ha saltat al tercer període amb un gol de Muñoz i a 5 minuts d'acabar el temps, Boronat ha empatat el marcador 2-2. Bona remuntada dels ceretans que tornaven tornaven a situar-se ben a prop del títol. Però el Txuri Urdin ha desplegat totes les seves forces davant la porteria rival i després d’un rebot llarg del porter groc i negre Tsaredgorodtsev que no ha sortit de la zona per poc, els bascos han disparat el puck des de la línia blava que ha acabat dins la porteria ceretana. El Puigcerdà no ha tingut temps de reacció i tot i treure el porter i atacar la porteria rival no ha aconseguit empatar el partit i la copa s'ha quedat, per tant, a Donostia.

Els grocs i negres han estat acompanyats en tot moment per una delegació d’aficionats ceretans desplaçats a Sant Sebastià i, des de casa, per centenars de veïns que han seguit per internet la retransmissió del partit.

L’equip sènior es recupera ara d'una llarga batalla de partits però la feina no ha acabat. Els propers 30 i 31 de març es disputarà a Jaca la final a 4 de la copa del rei que posarà fi a l’activitat dels nois de Barnola i d’Hilario.