L’Associació de dones Rosa d’Abril de Tremp treballa conjuntament de la mà d’altres associacions de la comarca del Pallars Jussà per visualitzar el paper de la dona en la societat i fer pinya entre elles. Precisament, es treballa conjuntament amb l’Associació l’Altre Cine, i en aquesta ocasió es va voler donar a conèixer un documental que denuncia les condicions laborals de les cambreres de pis, un sector gairebé 100% femení.

“Hotel Explotación: Las Kellys” és un documental de Georgina Cisquella, on es mostra les condicions laborals d’aquestes treballadores i les quals són el reflex d’un tarannà molt habitual a la societat.

Les associacions de dones del Pallars Jussà agrupen un gran nombre de sòcies de la comarca i aquesta activitat que van fer pel Dia de les Dones és només un exemple de les que organitzen de diferents àmbits, ja sigui oci, cultura o esportives, tant fixes com esporàdiques.

Parlen al vídeo: LOLA ABELLÓ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ DONES ROSA D’ABRIL - GEORGINA CISQUELLA, DIRECTORA HOTEL EXPLOTACIÓN: LAS KELLYS