La Cerdanya Film Commission ha creat el primer Laboratori de creació audiovisual del Cerdanya Film Festival amb l’objectiu de dinamitzar i aconseguir sinergies entre els propis participants i els projectes de cadascun d’ells per crear 8 curtmetratges. El campus, que tindrà lloc del 5 i l’11 d’agost, està destinat a professionals i amateurs del sector audiovisual (tècnics, productors i actors) que vulguin participar en un espai de creació, convivència i intercanvi, en el marc del Cerdanya Film Festival 2019.
En ell reuniran persones de diferents perfils i nivells i l'objectiu és que, en set dies, s'organitzin per a realitzar els projectes de curtmetratge prèviament seleccionats, amb els recursos disponibles en cada moment. El laboratori de creació té per filosofia ser un lloc on es treballi amb esperit col·laboratiu i sense competició. Vol ser un espai d'experimentació i d'intercanvi entre gent que s'inicia en l'audiovisual i gent experimentada.
S’han obert dues convocatòries (amb 25 places cada una) i cada participant es pot inscriure a 'perfil tècnic' com operadors/es de càmera, muntadors/es, o productors; o perfil artístic, amb àrees d'interpretació, direcció, maquillatge, o música.
El laboratori té un cost ordinari de 400€ per persona i inclou l’estada i la manutenció en règim de mitja pensió en una casa de colònies en ple Parc Natural del Cadí-Moixeró. El Cerdanya Film Festival subvenciona amb el seu pressupost part d’aquest cost i posa a disposició 25 places becades a 150€, per tal d’ajudar als joves cineastes a participar-hi.