La sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell s’ha omplert aquest dimecres al vespre amb motiu de la presentació del projecte perquè la UNESCO reconegui diversos elements patrimonials que expliquen el naixement del coprincipat d’Andorra. Un d’aquests 13 elements, justament, és la catedral de Santa Maria. La candidatura es formalitzarà, si no hi ha imprevistos, el 31 de gener del 2021, i a partir d'aquí la Unesco trigarà un any i mig en decidir-se. Per tant, l'estiu del 2023 és quan podria quedar inscrita de manera oficial.

Reguant també ha exposat que actualment a la UNESCO no hi ha cap altre projecte multinacional que expliqui el naixement d’un país, un fet que podria ajudar a aconseguir el vist-i-plau per rebre el reconeixement. Des de la Seu, l’alcalde ha remarcat que ser patrimoni de la UNESCO tindria una gran importància per a la ciutat.

Per la seva banda, el grup de Compromís per la Seu ha celebrat que la demanda que van fer en aquest sentit fa 10 anys, aleshores com a grup de Progrés, tiri endavant. També han demanat a la ciutadania urgellenca que es faci seva la proposta i s’hi impliqui activament.

Parlen al vídeo: JOAN REGUANT, COORDINADOR DEL PROJECTE - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL