La Fiscalia de Girona ha arxivat la causa oberta per l'1-O contra Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, a més dels batlles d'Olot, Josep Maria Corominas, i Palafrugell, Josep Piferrer. A tots tres se'ls investigava pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació per haver donat suport al referèndum. Piñeira va rebre la notificació de l'arxivament de la causa aquest dimarts a la tarda.

Recordem que els alcaldes de l’Alt Pirineu que van ser citats a declarar com a responsables de l’obertura de col·legis electorals el passat 1 d’Octubre del 2017 i amb la conseqüència de facilitar la celebració del referèndum. Els alcaldes sempre han defensat l'actuació que van prendre aquell dia perquè tan sols van exercir la voluntat del poble en un context plenament democràtic.

Entre els batlles pirinencs que van anar a declarar i que s’han arxivat les diligències contra ells s’hi troben els de les poblacions de La Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Bellver de Cerdanya, La Pobla de Segur, Tremp, Rialp i Sort.

En total són 32 els alcaldes de la demarcació de Lleida contra els quals la Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat les diligències.