Un total de 221 escolars han participat al 3r Concurs de Pintura i Dibuix a l'Aire Lliure 'Puigcerdà una vila d'història', organitzat des del Museu Cerdà. Aquesta xifra dobla el centenar de participants de la passada edició, el que demostra que el certament es va consolidant.

Aquest dimecres, alumnes de les escoles Llums del Nord i Vedruna i de l'INS Pere Borrell han sortit al carrer per plasmar els llocs més emblemàtics de la vila i els premis als millors treballs s'han repartit aquest dijous. Com l'any passat, s'han donat 3 premis per cada categoria: la infantil de fins a 8 anys, la júnior d'entre 8 i 13 i la juvenil pels majors de 13 anys.

Des de l'organització del concurs s'han mostrat satisfets de la participació d'enguany i de la creativitat que han demostrat tenir els escolars.

La tècnica a utilitzar era lliure i l'únic requisit era dibuixar o pintar algun racó de Puigcerdà. Els llocs que han despertat més interès han estat, com de costum..

Un jurat qualificat format per cinc persones vinculades en el món de la pintura i la fotografia han atorgat els premis de les diferents categories. En la categoria infantil, el tercer premi ha estat per Marc Aluju, el segon premi se l'ha emportat Jan Barceló i el primer Àlex Llanas, tots tres alumnes de l'escola Llums del Nord. En la categoria Júnior, Naüja Calduch ha estat guardonada amb el tercer premi i Gerard Giménez amb el segon, els dos també són alumnes de l'escola Llums del Nord. Jordi Arias de l'escola Vedruna s'ha emportat el primer premi. Pel que fa a la categoria juvenil, el tercer premi ha estat per Josep Anton Muñoz, el segon premi per Meritxell Escoll i el primer s'ha adjudicat a Marina Bover, tots tres alumnes de l'INS Pere Borrell. Per últim, el jurat ha atorgat un accèssit a Càndida Garcia, també alumne de l'institut.

El concurs ha comptat amb la implicació del docent d’art veneçolà i col·laborador habitual del Museu Cerdà, Aquil·les Ortiz.

Parlen al vídeo: NATI BALADA, ORGANITZADORA