L’Associació Doctor X Pirineus i l’Associació esportiva Pallars han estat netejant els marges i el llit del riu Noguera Pallaresa de deixalles per tal de fer-ne la navegació més segura i atractiva. Sobretot ara que divendres comença la temporada de ràfting.

Aquesta neteja s’intenta fer anul·lament, és la vuitena, i en aquesta ocasió ha comptat amb una quarantena de voluntaris que s’han repartit per diferents trams. També aquesta vegada, s’ha pogut accedir a l’altre marge del riu, ja que s’ha comptat amb un parell de barques.

Al camp d’eslàlom, els alumnes de l’institut Hug Roger III han col·laborat amb la recollida de deixalles, i s’hi ha pintat un mural de respecte al riu i la natura. Aquestes neteges es fan quan el cabal del riu és baix per tal de facilitar les tasques i en cada edició es retira al voltant d’una tona de deixalles.

Parlen al vídeo: ALBERT VILAR, DOCTOR X PIRINEUS I AEP