El Parlament de Catalunya ha instat a la Generalitat a dur a terme un pla de xoc per millorar la cobertura de telefonia mòbil especialment a l’Alt Pirineu i Aran. La mesura s’ha aprovat en la darrera Comissió de Polítiques Digitals, a proposta del grup parlamentari socialista. L’objectiu és que la Generalitat fomenti aquelles iniciatives que millorin la cobertura en totes les valls poblades on a dia d’avui encara no hi arriba la telefonia mòbil o ho fa de forma deficient. Justament, aquest dilluns l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat una moció, en aquest cas presentada pel PDeCAT, on es reclamen diverses millores als territoris de muntanya. Aquesta sorgeix de la declaració de la Seu, que van promoure els diferents grups Leader en una trobada a la capital alturgellenca a finals de l’any passat.

La moció s’ha aprovat sense cap vot en contra, tot i que la CUP i Compromís per la Seu han estat molt crítics.
En el primer cas s’han abstingut i han lamentat que el grup del PDeCAT no impulsi algunes de les millores que es reclamen a la moció, quan ho podria fer des del govern del Consell Comarcal o de la Generalitat.

D’altra banda, i encara relacionat amb Compromís per la Seu, la formació ha donat a conèixer que de cara a les properes eleccions municipals integrararà a la seva candidatura a Podemos La Seu. Ha explicat que els membres d’aquesta formació participaran activament en l’elaboració del programa electoral i en la campanya.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU D’ERC - PAU LOZANO, PORTAVEU DE LA CUP - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER LA SEU