Fins aquest divendres encara es pot visitar a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà a Sort l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure”. Una mostra que fa un repàs per la incansable lluita de les dones durant els anys de segona República, la guerra, el franquisme i amb la construcció de la democràcia.
S’ha fet coincidir el seu període expositiu amb la commemoració del dia internacional de les dones el 8 de març i la mostra està organitzada per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic.
Es tracta d’una sèrie de plafons que donen a conèixer la vida de les dones des de l’any 1931 i fins al 1978 a través de la seva perspectiva i es visualitza les seves experiències i aportacions a la història.
Precisament aquest dimecres també s’ha dut a terme a Esterri d’Àneu un acte en commemoració del dia internacional de les dones, el passat 8 de març, que ha comptat amb la participació dels alumnes de l’Institut Morelló.