La Comunitat de Treball dels Pirineus ha presentat aquest dimarts l’Estratègia Pirenaica a una vintena d’actors polítics, econòmics i socials del Pirineu català. Ho ha fet en una reunió celebrada a la Seu d’Urgell, on també s’han donat a conèixer els eixos d’aquesta estratègia, que es va començar a treballar l’any passat i que hauria d’estar a punt el 2024. L’objectiu és desenvolupar projectes beneficiosos en l’àmbit de la cooperació transfronterera.

Justament, un dels aspectes que ja s’ha treballat i està pendent del vist-i-plau de Brussel·les és el que ha de permetre que les ambulàncies puguin creuar la frontera.

La Comunitat de Treball aplega els territoris pirinencs d’Espanya, França i Andorra, i a banda de gestionar el programa de finançament europeu POCTEFA, ara també es vol erigir en un lobby a Brussel·les per fer escoltar amb més força les demandes del territori pirinenc.

Parlen al vídeo: RAFAEL GIMÉNEZ, TÈCNIC RELACIONS TRANSFRONTERERES GENERALITAT - ANTONIO PASCUAL, SECRETARI GENERAL CTP