L’ajuntament d’Alp ha convocat una nova edició dels Jocs Florals de Cerdanya, que enguany arribaran a la 36a edició. Els interessats en participar tenen fins el proper 27 de març per presentar les obres que, com sempre, han de ser inèdites i escrites en català. En les darreres edicions el certamen literari ha superat les 500 obres, gràcies sobretot, a la implicació de les escoles.
Els Jocs Florals comptaran amb set categories, sis infantils i juvenils i la d'adults, tant en prosa com en poesia. A més, tan com s'ha anat fent en els últims any, hi haurà una categoria d'Educació especial, que comptarà amb el suport de la fundació Adis i la fundació Tallers de Cerdanya.
Pel que fa a l'extensió, els treballs en la categoria prosa han de tenir una extensió màxima de 20 folis per una cara, mentre que en la categoria de poesia l'extensió és lliure.
Amb l'objectiu de fomentar la participació dels escriptors de les comarques del Pirineu, els concursants han de tenir residència, lloc de feina o haver nascut a Cerdanya o empadronament a l'Alt Urgell, els Pallars, Alta Ribagorça, Ripollès, Solsonès o Berguedà.
Les obres s'han de presentar a l'ajuntament d'Alp, a l'oficina de Turisme, a la Farmàcia Selva o bé a la Llibreria Canal. Com hem dit, abans del 27 de març.
L’acte de lliurament de premis serà el dia de Sant Jordi a les 20h del vespre al Palau d’Esports i Congressos d’Alp.