Una vintena d’alumnes de 12 centres educatius del Pallars Jussà i Pallars Sobirà han participat aquest dimecres als quarts de final de la quinzena edició del certamen de lectura en veu alta que enguany s’ha fet a Sort. Una iniciativa que pretén posar en valor la lectura i desenvolupar habilitats de parlar en públic dels alumnes.

Han participat alumnes de les 4 categories, dos de primària i dos de secundària.

Els alumnes que han participat en aquests quarts de final ja venen d’una selecció interna als centres educatius amb els seus companys de classe, i els que han passat a semifinals competiran a Mollerussa, d’on en sortiran els alumnes que competiran a àmbit català a Barcelona.
Aquest certamen es prepara als centres educatius, on se’ls ensenya tècniques de lectura a través d’activitats i dinàmiques i tenen accés als llibres que formaran part de la competició, però la part de lectura que els toca se’ls envia només 10 dies abans de la prova.

Parlen al vídeo: BLANCA CAPDEVILA, ASSESSORA LIC