Aquest dimarts 12 de març s'acaba la moratòria de 10 anys que l'ajuntament de Puigcerdà va donar als propietaris dels locals d'oci nocturn del centre urbà perquè marxessin d'aquesta zona de la vila i anessin al polígon industrial. Des del consistori descarten allargar aquest termini perquè consideren que s'ha de preservar el descans veïnal. Davant d'aquesta situació, els tres locals d'oci nocturn que encara estaven al centre tenen diverses opcions: tancar, quedar-se al mateix lloc com a bars o traslladar-se al polígon.

En el cas de la discoteca Trànsit, el passat cap de setmana va ser l'últim que va obrir amb la seva pertinent llicència, que ja no podrà renovar perquè la normativa urbanística de Puigcerdà impedeix aquest tipus d'activitat a les zones residencials. Per aquest motiu, es planteja reconvertir una part del seu establiment en bar i adaptar-se a les noves condicions que això li comporti.

Des d'aquest local, entenen les queixes dels veïns tot i que asseguren que els sorolls es produeixen fora de l'establiment. Per això creuen que la solució és incrementar la vigilància policial durant la nit i matinada.

El canvi normatiu es va produir l'any 2009 amb la denegació de noves llicències de locals d'oci nocturn el centre urbà. Es va donar deu anys de termini als propietaris que ja en disposaven. Des de l'ajuntament preveuen que alguns dels locals canviaran a llicència de bar i d'altres es traslladaran al polígon industrial.

La moratòria que es va incloure a la modificació del POUM fa deu anys afecta a bars musicals, pubs, discoteques, locals recreatius i aquells on s'exerceix la prostitució.

Parlen al vídeo: IGOR ROIG, GERENT DISCOTECA 'TRÀNSIT' PUIGCERDÀ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ