El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, juntament amb el president del Consell Comarcal cerdà, els alcaldes de Das i Fontanals de Cerdanya i el Síndic de Greuges han presentat aquest dissabte al local social d'Urtx el nou pla director Urbanístic i Aeroportuari de l'Aeròdrom de Cerdanya. El document redueix significativament l'àrea de creixement de la infraestructura i garanteix una major protecció del paisatge, tot qualificant el seu entorn com a paisatge protegit.

Les instal·lacions compten actualment 3.800 metres quadrats de superfície. El pla inicial, que es va aturar fa gairebé tres anys, preveia arribar als 25.000 m2, però finalment s'ha fixat un màxim de 6.900 m2. El document proposa la construcció de dos nous hangars, més baixos que els actuals i semi soterrats.

També es preveu l'ampliació del restaurant amb una nova sala per acollir tot tipus d'activitats i la creació de 4 pistes de pàdel que complementaran les propostes esportives i lúdiques de l'aeròdrom.

La presentació del pla ha tingut lloc a Fontanals per tal de donar-lo a conèixer als veïns i motivar aquests a la participació. En aquest sentit, s'ha obert el període per presentar al·legacions.

Prèviament, el document s'ha presentat al Consell d'Alcaldes i ha satisfet tots els batlles.

Per altra banda, Aeroports de Catalunya ha instal·lat un sonòmetre a es instal·lacions per fer una prova pilot i comprovar el so que genera l'aeròdrom.

Recordem que el nou PDUA de l’aeròdrom de Cerdanya va quedar aturat l’estiu de 2016, degut a l’oposició veïnal i a petició del Síndic de Greuges. Va ser llavors quan totes les parts van decidir que no es tiraria endavant sense el consens dels ajuntaments, Consell Comarcal, Generalitat i també dels veïns.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA