La nova síndica municipal de greuges, Anna Martí, ha presentat aquest dilluns al ple municipal la seva primera memòria anual, corresponent al 2018. Una estona abans ho ha fet davant dels mitjans de comunicaicó, i ha explicat, entre d’altres, els principals motius de queixa i denúncia dels ciutadans. Destaca el fet que les queixes per la presència de defecacions canines a la via pública han desaparegut, quan fins l’any passat eren sempre al capdemunt de la llista. El fet que s’hagi aprovat una ordenança que ho regula i s’hagi incorporat el control de l’ADN hi podria haver ajudat.

També han desaparegut les queixes relacionades amb la zona blava, que fins ara havien estat recurrents. La majoria de qüestions exposades a la síndica han estat relacionades, sobretot, amb problemes a la via pública, com ara sorolls, neteja o manteniment. Martí també ha volgut remarcar la bona col·laboració rebuda per part dels tècnics i polítics de l’Ajuntament a l’hora de fer la seva feina.
Aquesta presentació de la memòria ha suscitat la reacció dels grups municipals. Tots ells han agraït a Anna Martí la dedicació i des de l’equip de govern han celebrat especialment el bon to emprat per la síndica.

Tots, a més, s’han posat a la seva disposició per ajudar en la seva tasca.

Des de la CUP també han remarcat la necessitat que la ciutadania visualitzi encara més que la sindicatura és un ens totalment independent de l’Ajuntament.

Parlen al vídeo: ANNA MARTÍ, SÍNDICA MUNICIPAL DE GREUGES - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU CXLS - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU D’ERC - PAU LOZANO, PORTAVEU DE LA CUP