El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha presidit l’acte de clausura del trentè aniversari de la creació de la comarca Alta Ribagorça en un acte al consell comarcal, on ha apel·lat a la necessitat de canvi de les lleis per avançar i ha posat l’exemple aquesta comarca, ja que el canvi legislatiu de fa trenta anys ha suposat que pogués avançar en tots els àmbits.

L’actual president de la institució, Josep Lluís Farrero, ha remarcat la importància d’esdevenir comarca, però també ha aprofitat per demanar al govern de la Generalitat la inclusió del territori dins del programa del SOC de desenvolupament local 7 comarques i que faci d’interlocutor amb el govern espanyol per millorar les vies de comunicació que depenen de Foment i que passen per la comarca.

L’acte ha comptat amb els presidents de la institució des de la seva creació i també s’ha aprofitat per visitar un dels emblemes més destacats de la comarca, el conjunt romànic de la Vall de Boí, on s’ha conegut el Centre de romànic d’Erill la Vall i s’ha visionat el mapping de Sant Climent de Taüll.

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT GENERALITAT DE CATALUNYA - JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA