La quarta edició del Festival del Joc del Pirineu, celebrada a la Seu d’Urgell des de dimecres i fins diumenge, ha aplegat a unes 3.600 persones. Això representa un increment d’afluència del 33% respecte a l’edició anterior. El certamen va començar amb les visites escolars, i va seguir, divendres al vespre, amb l’acte inaugural, que va girar al voltant del paper de la dona en el món del joc. Dissabte i diumenge, mentrestant, diversos equipaments de la ciutat s’han convertit en espais de joc, des de la gran ludoteca de la Sala Sant Domènec fins als reservats per a partides exclusives o infantils de l’Espai Ermengol, la Cuina o la Immaculada.

Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mentrestant, s’han mostrat molt safisfets per l’increment de visitants i pel funcionament del certamen. En aquest sentit, consideren encertats el canvi de dates i l’augment d’espais de joc fets aquest any, i creuen que el format del festival s’ha consolidat.

Per tant, es considera que el certamen cada cop té un major impacte econòmic sobre la ciutat. El Festival també ha atorgat els premi Amic del Joc, Millor Joc en català 2018 i Millor Joc editat a Catalunya al 2018.

Parlen al vídeo: XAVIER SOCIAS, DIRECTOR DEL FESTIVAL DEL JOC DEL PIRINEU - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL