El Casino Ceretà de Puigcerdà s'ha omplert aquest diumenge durant l'acte d'oferiment de la Creu de Sant Jordi i reconeixent als Bombers voluntaris de la vila, coincidint amb la festa del seu patró, Sant Joan de Déu. El passat mes de juliol, la Generalitat va concedir aquest guardó a l'entitat per la seva dedicació i compromís amb la comarca i per haver demostrat l’esperit solidari del cos de salvament format únicament per voluntaris. Els bombers van decidir que la festa patronat d'enguany fos especial i servís per oferir la Creu de St Jordi a la vila.

Després d'una projecció emotiva que ha repassat la història del cos des dels seus inicis, al segle 19, els Bombers han lliurat una reproducció de la creu a l’Ajuntament. Posteriorment, s'han homenatjat tots aquells que han format i formen part del cos de Bombers, lliurant a les famílies dels que ja no hi són o a els mateixos membres un pin reproducció del guardó i un altre pin amb l'escut de Puigcerdà.

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats locals, bombers i familiars, així com el cap de Bombers Catalunya Central, Francesc Boya.

La festa també ha comptat amb una missa solemne a la Capella de Nostra Senyora de Gràcia, inflables per a la mainada i un aperitiu en acabar.

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP BOMBERS VOLUNTARIS PUIGCERDÀ