Dos membres del CDR de Cerdanya, Marçal Rocías i Roger Juvé, han estat citats a declarar aquest dilluns per desobediència a l'autoritat, en el marc de la convocatòria de vaga general del passat 21 de febrer. Concretament, se'ls acusa de desordres públics, desobediència i resistència a l'autoritat durant el tall a al frontera i també en el moment que es va ocupar la rotonda del jugador d'hoquei de Puigcerdà.

Els dos membres del CDR Cerdanya citats, han decidit no presentar-se davant del Jutge, sabent que s'exposen a una possible ordre de busca i captura. L'advocada d'Alerta Solidària que els representa demana al titular del jutjat que els doni la possibilitat de poder citar alguns testimonis dels fets que s'investiguen.

Una vintena de persones s'han concentrat aquest dilluns al migdia davant els Jutjats de Puigcerdà per donar suport als dos integrants del CDR.

Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 el 21 de febrer, durant la vaga general. Concretament, se'ls ha cridat per haver mostrat una "resistència més activa" en el moment en què, a quarts de quatre de la tarda, els Mossos d'Esquadra van desallotjar-los per reobrir aquestes vies al trànsit.

Recordem que un altre membre del CDR Cerdanya, Tomàs Sayes, va ser citat a declarar per un delicte de manifestació il·legal, en aquell cas en el marc d'una protesta del març de 2018 contra el jutge Pablo Llarena. Després de no presentar-se davant del jutge en dues ocasions, va ser detingut a Vilanova i la Geltrú. El magistrat li va comunicar la seva imputació i, posteriorment, el va deixar en llibertat. El passat mes de febrer, el Jutjat d’Instrucció 1 de Puigcerdà va arxivar provisionalment la causa.

Parlen al vídeo: MARÇAL ROCÍAS, MEMBRE CDR CERDANYA - RAQUEL VILAR, ADVOCADA ALERTA SOLIDÀRIA