L’inici de la temporada de turisme actiu i d’esports d’aventura comptarà enguany amb l’estrena de les obres a la presa de l’Hostalet, al Pallars Sobirà. Unes obres que fan que les barques puguin passar per sobre la presa i s’hagi eliminat el remolí que es feia. D’aquesta manera s’aconsegueix prop de 50 kilòmetres de riu navegable sense entrebancs. Fins ara en aquest tram, amb segons quins cabals d’aigua s’havia de passar les barques pel costat.
Des del consell comarcal s’ha volgut destacar que les obres al riu sempre són complicades i més en espais on conviuen fauna, flora i activitat econòmica i de lleure.

El final de les obres, molt esperat per les empreses d’esports d’aventura del Pallars Sobirà, suposa una millora qualitativa, tant per l’augment en seguretat a l’hora de realitzar les activitats com l’atractiu que comporta.

En aquests moments s’està esperant que acabi l’època de fresa de les truites de riu durant aquest mes de març per tal de poder desviar una altra vegada el riu pel seu llit natural. Precisament l’obra també ha contemplat la construcció d’una escala de peixos perquè les truites puguin remuntar en aquest tram de riu.
L’obra ha tingut un cost d’uns 280.000 euros i ha estat cofinançada amb Fons Europeus i el departament de turisme de la Generalitat.

Parlen al vídeo: CARLOS ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ - FLORIDO DOLCET, PRESIDENT ASSOCIACIÓ EMPRESES ESPORTS AVENTURA PALLARS SOBIRÀ