Unes 150 persones han assistit aquest mes de febrer al 4rt cicle de conferències 'Explica'm una història', que impulsen conjuntament l'Arxiu Comarcal i el Grup de Recerca de Cerdanya. Enguany s'han programat tres xerrades de temàtica local que han tingut lloc durant tres divendres al vespre de febrer. La iniciativa ha tornat a tenir molt bona acollida, superant l'assistència d'altres edicions, on es van registrar prop de 90 oients.

Els conflictes de Puigcerdà i els pobles de Cerdanya al segle XVI, la Guerra Civil a la comarca 80 anys després i el patrimoni sonor que representen les campanes han estat els temes escollits.

Recordem que, en anteriors edicions, el cicle tenia lloc al novembre però en aquesta ocasió s'ha traslladat al febrer, ja que al novembre van tenir lloc les III Jornades d’Estudis Comarcals. Des de l'Arxiu encara no han decidit si el cicle es mantindrà al febrer o tornarà a celebrar-se a la tardor. Tenen clar, però, que l'èxit de la iniciativa depèn de l'interès que desperten les xerrades i no tant de quan tenen lloc.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA