El Consell comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort, amb la col·laboració de l’Institut Hug Roger III han celebrat aquest dijous al migdia l’acte institucional pel dia de la dona de divendres 8 de març. Un acte que ha comptat amb la lectura del manifest però també amb poemes acompanyats de música llegits pels alumnes de l’institut. També s’ha fet un recordatori de l’exemple que han de donar les institucions en implementar polítiques d’igualtat de gènere.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Sort, Baldo Farré, tinent d’alcalde, ha remarcat les mancances que encara hi ha en tots els àmbits de la societat pel que fa a la igualtat de gènere i els molts aspectes de societat patriarcal que encara avui en dia s’arrosseguen i que s’han de fer desaparèixer. Perquè no hi haurà una societat justa en cap aspecte mentre quedin reminiscències que discriminin la dona vers l’home. També ha volgut fer molta incidència en els joves que hi havia a la sala perquè ells han d’evitar heretar aquests rols, i ha cridat a tothom a sumar-se a la vaga d’aquest divendres dia 8 i a les diferents activitats reivindicatives.

Parlen al vídeo: ANNA PANISELLO, VICEPRESIDENTA C.C. PALLARS SOBIRÀ