Llívia està cada vegada més a prop de tenir la nova escola Jaume I, un equipament molt esperat al municipi. Les obres de la primera fase es van adjudicar fa aproximadament un mes i tindran un cost d’1.257.000 euros. Aquest dijous s'ha signat l'acta de replanteig de l'inici dels treballs, previst per la setmana que ve.

El projecte contempla aixecar un nou edifici a tocar de l’actual, que forma part de la primera fase, i posteriorment es reformarà l’escola d’ara. La planta baixa del nou edifici acollirà la llar d’infants i les aules d’Educació Primària, que actualment es troben a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i a un mòdul prefabricat. Els alumnes d’Educació Infantil utilitzaran l’immoble actual reformat. A la segona planta del nou edifici s’hi situarà en un futur la biblioteca municipal. Els dos espais quedaran connectats a través d’un porxo.

Així, doncs, Llívia tindrà finalment un nou centre educatiu, després d’anys reivindicant la millora d’aquest equipament.

Es preveu que els treballs de la primera fase durin uns 10 mesos. El propòsit de l'ajuntament és que els alumnes puguin estrenar el nou centre durant el curs 2020-2021.

Fa un any, Ensenyament es va comprometre a aportar 480.000 euros de finançament, però des del consistori confien en que aquest import augmenti fins a cobrir pràcticament tot el cost de les obres.
La segona part del projecte, que consistirà en adequar les aules actuals, costarà uns 800.000 euros, de manera que el pressupost final de la nova escola de Llívia arribarà als 2 milions d’euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA - JÚLIA PRAT, ALCALDESSA PETITA LLÍVIA - NATÀLIA ESTEBAN, DIRECTORA ESCOLA JAUME I LLÍVIA