Després d'elaborar un Pla d'acció sectorial de Medi Ambient, el Consell Comarcal de Cerdanya definirà properament un pla en l'àmbit del Turisme. Per fer-ho possible, caldrà donar veu a tots els agents socioeconòmics del territori, com són hotels, restaurants, comerços, empreses d'activitats al medi natural, estacions d'esquí i tot aquelles persones que vulguin dir la seva.

L'objectiu és determinar el marc d'actuació consensuat entre tots aquests agents per reorientar el turisme cap a la desestacionalització, tot conservant la comarca com una destinació turística de qualitat i que, tot plegat, acabi generant ocupació.

Així doncs, el Patronat de Turisme ha programat tres jornades obertes per recollir l'opinió i propostes de la població. Tindran lloc el 4 d'abril al Museu Cerdà de Puigcerdà, el 15 de maig a les Escoles Velles de Bellver de Cerdanya i el 12 de juny al Palau de Congressos d'Alp.

Un cop s'hagi recollit l'opinió del territori, s'extrauran les conclusions i s'elaborarà el pla durant l'estiu, per tal de presentar-lo a la tardor. El document recollirà, doncs, les accions que es portaran a terme a Cerdanya en els propers quatre anys.

Per poder redactar el pla, el Consell Comarcal ha rebut una subvenció del SOC d'uns 15.000 euros. Aquest import ha servit per contractar una empresa externa que s'encarrega d'elaborar-lo.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP OFICINA PATRONAT TURISME CERDANYA