Des del consell comarcal del Pallars Jussà s’ha iniciat aquesta setmana la formació per joves encarada a inserir-los al mon laboral, en concret en l’àmbit forestal i de la construcció en el medi natural.

En aquesta edició hi participen 8 joves d’entre 18 i 29 anys. I la formació tindrà 180 hores lectives més 100 hores de pràctiques en empresa, on adquiriran un perfil laboral flexible en gestió, neteja i manteniment d’espais naturals. La idea és que aquests alumnes trobin feina al territori o bé decideixin ampliar la seva formació en aquesta branca.

Aquesta formació de Gestió i manteniment d’espais de muntanya forma part del programa “Arrelat, Pallars Jussà”, està subvencionada pel SOC i Fons social Europeu i compta amb la col·laboració formativa de Reintegra. També es destaca els bons resultats del programa, ja que al Pallars Jussà de les anteriors edicions el 50% dels participants s’han inserit en el món laboral, mentre que un 10% han retornat al sistema educatiu.

Parlen al vídeo: CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ